51 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Wordt Leo Varadkar de eerste homoseksuele premier van Ierland?

Wordt Leo Varadkar de eerste homoseksuele premier van Ierland?

De Ierse politicus Leo Varadkar is in de race om de eerste homoseksuele premier van Ierland te worden. Hij neemt het op tegen de minister van huisvesting Simon Coveney.

De Ierse premier Enda Kenny kondigde in mei zijn ontslag aan. Kenny kreeg in de afgelopen maanden veel kritiek. Hij was onder meer betrokken bij een schandaal binnen de politie. 

Homohuwelijk
Leo Varadkar is een van de twee kandidaten om het stokje van Kenny over te nemen. Hij is zoon van een Indiase immigrant en de eerste openlijk homoseksuele Ierse minister. Hij was een groot voorstander van het referendum over het openstellen van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht in 2015. Homoseksualiteit werd in Ierland pas in 1993 gedecriminaliseerd.

Buren
Zijn tegenstander Simon Coveney is een traditionele politicus. Hij is al sinds 1998 actief in de politiek. Makkelijk gaat de nieuwe baan niet worden. De nieuwe premier zal Ierland op een zo goed mogelijke manier door de Brexit moeten loodsen. Het Verenigd Koninkrijk is de grootste handelspartner van Ierland; ze grenzen als enige Europese land direct aan het VK. Op 2 juni wordt een uitspraak verwacht over wie de nieuwe premier wordt.

  Whatsapp
31 mei 2017, 15:02
51 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok