505 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
GGD Amsterdam gaat homo’s begeleiden bij PrEP

GGD Amsterdam gaat homo’s begeleiden bij PrEP

PrEP is duur en wordt niet vergoed. Veel mannen laten PrEP uit het buitenland komen

De gemeente Amsterdam trekt 375.000 euro uit voor een plan waarbij de GGD homo’s met een hoog risico op hiv gaat begeleiden bij het gebruik van PrEP, een hiv-preventiemedicijn.

De raad heeft donderdagochtend ingestemd met het voorstel van D66 en Groenlinks, waarover we eerder deze week berichtten.

PrEP is verkrijgbaar bij de apotheek, maar wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekering. PrEP kost veel geld, namelijk zo’n 550 euro voor 30 pillen. Daarom laten veel mannen uit het buitenland komen.

Het GGD gaat dit informele gebruik nu ondersteunen door de gebruikers van PrEP voor te lichten en te begeleiden. GGD Amsterdam adviseert om PrEP alleen te gebruiken onder begeleiding, waarbij gebruikers zich regelmatig laten testen op hiv, geslachtsziekten en de nierfunctie.

Het Parool schrijft dat wethouder Eric van der Burg het voorstel ondersteunt. Hij hoopt dat het initiatief navolging krijgt in de rest van Nederland. Wel waarschuwt hij dat PrEP-gebruikers niet moeten afzien van condooms, omdat het middel geen bescherming biedt tegen soa’s.

  Whatsapp
13 juli 2017, 14:05
505 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok