39 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Niet heel Duitsland is blij met de openstelling van het huwelijk

Niet heel Duitsland is blij met de openstelling van het huwelijk

In verschillende grote Duitse steden worden antihomoflyers verspreid

Een maand geleden stemde een meerderheid van de Bondsdag voor het openstellen van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht, maar er wordt niet overal zo hard gejuicht als in het Duitse parlement. Er komen kritische reacties vanuit het Duitse volk. In diverse steden waren protesten en er werden antihomoflyers uitgedeeld.

Protesten
Tijdens Berlin Pride vierden veel mensen dat het huwelijk is opengesteld voor iedereen, maar er waren ook demonstraties. Jeugdleden van de Junge Nationaldemokraten (onderdeel van de extreemrechtse partij NPD) maakte een video waarin ze zeiden dat het huwelijk iets is tussen mannen en vrouwen. Het protest werd volgens bronnen binnen enkele seconden de kop ingedrukt. 

 

Antihomoflyer
In steden als Stuttgart, Berlijn en München werden flyers en posters opgehangen met de boodschap dat het huwelijk enkel bestemd is voor man-vrouwrelaties.

Overlijdensadvertentie
Sommige tegenstanders vinden wel heel originele vormen om hun verdriet over de openstelling van het huwelijk uit te drukken. In een plaatselijke krant in de regio Hessen plaatste een Duits koppel een rouwbericht voor het verlies van het huwelijk en gezin zoals in de Bijbel beschreven staat.

Bron: Gaysite.nl

  Whatsapp
02 augustus 2017, 17:00
39 Online gebruikers
Vul een correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.
Login Vergeten
Nog geen lid? Meld je gratis aan en ontmoet direct duizenden andere gebruikers.
Volg Gay.nl op
Facebook / Twitter

deze functie is alleen voor Members
Go Premium Ok